3 | ||
Miejscami zerowymi funkcji ax2+bx+ | sa liczby x=−1 oraz x=−3. Wskaż wartości | |
2 |
3 | 1 | |||
a(x+1)(x+3)= ax2+4ax+3a to 3a= | ⇒ a= | |||
2 | 2 |
3 | ||
f(x) = ax2 + bx + | = a(x+1)(x+3) | |
2 |
1 | ||
staram sie zrozumieć i słabo mi to idzę ![]() | b 4 C a | |
2 |
1 | 1 | |||
b 2 D a | b {1}{4} | |||
2 | 2 |
1 | 1 | |||
C) a= | i b=4a=4* | =2 | ||
2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |