wskaż wartość m dla punku.
toja: P=(−1,3+m). należy do wykresu f(x)=−3x2
7 paź 20:28
sushi_gg6397228:
podstaw pod "x" i "y" współrzędne punktu i licz
7 paź 20:31
toja: właśnie dzięki bo nie zapomniałem jak robi się takie zadania
7 paź 20:36
toja: a gdzie jest y?
7 paź 20:38
sushi_gg6397228:
zapisz obliczenia i wynik
7 paź 20:38
sushi_gg6397228:
f(x)======y
7 paź 20:38
brum: to będzie tak . f(−1)=−3*(−1)2=−3?
7 paź 20:51
sushi_gg6397228:
3+m = −3 (−1)2
7 paź 20:52
brum: będzie to −1 ?
7 paź 21:00
sushi_gg6397228:
co to ?
7 paź 21:00
Eta:
−3*1=m+3 ⇒ m= −6
7 paź 21:01
to ja : dzięki . pozniej sam się pomylilem sushi z tym −1 i znalazlem błąd mój i doszedłem do
rozwiązanco podała etna
7 paź 21:05