Mz
dorotkaaa1: Liczba miejsc zerowych funkcji f : (1,5) −−−> R określonej wzorem f(x)=x2−1 wynosi ?
7 paź 20:13
Janek191:
Odp. 0
7 paź 20:15
dorotkaaa1: co oznacza to f : (1,5) −−−>R ? dzięki Janek za pomoc
7 paź 20:16
sushi_gg6397228:
a jaki jesteś poziom ?
7 paź 20:17
dorotkaaa1: ale czego poziom ?
7 paź 20:17
sushi_gg6397228:
GIM, LO, Studia
7 paź 20:18
dorotkaaa1: studia matematyczne
7 paź 20:18
Janek191:
Chyba żartujesz ?
7 paź 20:20
sushi_gg6397228:
f:X−−> Y
X− dziedzina
Y− zbiór wartości
u nas X= (1;5)
i wtedy f(x) ∊ R ( czyli "y" jest liczbą rzeczywistą)
7 paź 20:21
dorotkaaa1: nieee
7 paź 20:21
Janek191:
Funkcja f określona jest na przedziale otwartym ( 1 ; 5) , a wartości ma w zbiorze liczb
rzeczywistych ℛ
Df = ( 1; 5) − dziedzina funkcji f
7 paź 20:23