matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz:
Tomek:
1
1
1
+
+
= ?
1+log
3
20
1+log
4
15
1+log
5
12
7 paź 20:07
sushi_gg6397228:
jakiś pomysł ?
7 paź 20:13
Bogdan:
1
1
1
+
+
=
log
3
3 + lg
3
20
log
4
4 + log
4
15
log
5
5 + log
5
12
1
1
1
=
+
+
= log
60
3 + log
60
4 + log
60
5 = ...
log
3
60
log
4
60
log
5
60
7 paź 20:13
Tomek:
... = log
60
60 = 1 Dzięki
7 paź 20:26