a
dorotkaaa1: Suma kwadratów pierwiastków równania kwadratowego 3−4x−x2=0
7 paź 20:06
Bogdan:
Sprawdzamy, czy Δ ≥ 0, jeśli tak to: x12 + x22 = (x1 + x2)2 − 2x1x2 = ...
dalej trzeba skorzystać z wzorów Viete,a
7 paź 20:08
Eta:
x
2+4x−3=0 Δ=.... >0
| | −b | | c | |
x12+x22=(x1+x2)2−2x1*x2= ( |
| )2−2* |
| =...... |
| | a | | a | |
7 paź 20:08
Janek191:
x
2 + 4 x − 3 = 0
| | −b | | c | |
x12 + x22 = ( x1 + x2)2 − 2 x1*x2 = |
| − 2* |
| = ... |
| | a | | a | |
Dokończ
7 paź 20:09
dorotkaaa1: odpowiedz bedzie 1?
7 paź 20:10
Janek191:
Znowu "kwadrat" zgubiłem
7 paź 20:10
dorotkaaa1: dzięki za pomoc
7 paź 20:11
dorotkaaa1: czyli 5 ?
7 paź 20:12
Eta:
...= 16+6=.....
7 paź 20:13
Janek191:
Nie

a = 1 b = 4 c = − 3
7 paź 20:14