Funkcja przesunięcie
Kate155: Witam, proszę o pomoc.
Jeżeli wykres f(x)=−4x−2+35 przesuniemy o wektor v=[2.5b+4.5;2/3b+2/5), to powstanie
hiperbola o środku symetrii w początku układu współrzędnych. Jakie są miejsca zerowe funkcji
f?
7 paź 19:20
PW: Pierwsze zdanie to stwierdzenie faktu, czy rzecz do udowodnienia?
Odpowiedź na pytanie w drugim zdaniu nie wymaga znajomości pierwszego.
O co tak naprawdę idzie?
7 paź 19:28
Kate155: Pomyłka przy przepisywaniu, równanie wygląda tak:
f(x)=−4x−p+35
7 paź 20:13
sushi_gg6397228:
stosuj U zamiast u będzie czytelny ułamek
i zapisz o co chodzi z tym wektorem−> jakoś czytelnie
7 paź 20:28
Kate155: | | 1 | | 1 | | 2 | | 2 | |
v=[2 |
| b + 4 |
| ; |
| b + |
| ] |
| | 2 | | 2 | | 3 | | 5 | |
7 paź 22:27
Kate155: Pomoże ktoś?
8 paź 18:56