matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie z logarytmów
DawidLastForever:
Znajdź liczbę a: 1)log3
a
=2log
3
p
{3}+log
3
1/9+log3
9
2)log5
a
=log5
4
+log5
3
+log5
2
3)loga=−log5+2log0,4
7 paź 19:01
Janek191:
3)
0,16
log a = log 0,4
2
− log 5 = log
= log 0,032
5
a = 0,032
7 paź 19:10