matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
abc:
2
lim n−>
∞
(1+
)
4n−8
3n
7 paź 16:48
J:
2
4n − 8
= lim(1 +
)
K
, gdzie: K =
... a teraz poradzisz ?
3n
3n
7 paź 16:51
J:
miało być:
2
= lim [(1 +
)
3n
]
K
3n
7 paź 16:52
abc:
to jaki dokładnie będzie wynik?
bo coś mi nie wychodzi
7 paź 17:08
J:
= e
8/3
7 paź 17:09