matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pilne
Angelika:
Powierzchnia boczna stożka jest wycinkiem koła o promieniu 6 cm i kącie środkowym 120 stopni. Oblicz pole powierzchni bocznej i objętość stożka
7 paź 15:43
dero2005:
l = 6
120
Ł =
*2πl = 2πr
360
r = 2 P
b
= πrl =
7 paź 18:40