Wzory skroconego mnozenia.
Abis: (3y−2)2 − (y−1)2 − (y+4)(y−4) =
7 paź 06:59
5-latek: Caly czas walczysz ze wzorem a2−b2=(a+b)(a−b)
7 paź 09:09
===:
... i co tu zdziałasz z tym wzorem?
7 paź 09:45
5-latek: Witaj

(3y−2+y−1)(3y−2−(y−1)−(y
2−16)
7 paź 09:50
daras: wzorów sknoconego mnożenia cd.
7 paź 12:46
5-latek: Czesc

Zostawilem do dalszego liczenia
7 paź 12:47
Janek191:
Ja bym liczył tak:
... = 9 y2 − 12 y + 4 − ( y2 − 2 y + 1) − ( y2 − 16) =
= 7 y2 − 10 y + 19
7 paź 13:41
Abis: Dzieki wam, juz zakumalam.
7 paź 19:14