Pilne
Joannnnnna: Jak obliczyć pole równoległoboku o dwóch krótszych bokach 5,70m i dłuższych 7,20m. ?
Pilne
6 paź 20:30
Janek191:
Mało danych. Musi być jeszcze podany kąt między bokami.
6 paź 20:40
Joannnnnna: nic się nie da zrobić ? chociaż w przybliżeniu
6 paź 20:41
Janek191:
Masz rysunek tego równoległoboku ? Jeżeli tak, to zmierz kąt ostry
6 paź 20:44
Joannnnnna: nie mam
6 paź 20:45
Janek191:
P = a*b*sin α
==========
6 paź 20:45
Janek191:
Może ten równoległobok jest prostokątem ?
Wtedy
P = a*b = 7,2 m * 5,7 m = 41,04 m
2
6 paź 20:49
Bogdan:
Pilne o tej porze? Podaj pełną treść zadania.
6 paź 20:54