Naszkicuj wykres funkcji
Marcelina: Naszkicuj wykres funkcji:
f(x)= | 2
x−2 −2 | (dorzucam zdjęcie jak to powinno wyglądać
http://iv.pl/images/16175812302268748558.png)
Zbadaj liczbę rozwiązań równania f(x)=m w zależności od wartości parametru m.
Nie mam pojęcia jak się za to zabrać

Pomożecie coś?
6 paź 19:55
6 paź 19:55
J:
3) odbicie tego co pod osią OX nad oś
6 paź 19:58
Marcelina: Wytłumaczysz mi proszę dokładniej jak to obliczyłeś?
6 paź 20:04
J:
| | 2x | | 2x | |
y = I 2x− 2 − 2 I = I 2x*2−2 − 2I = I |
| − 2 I = I |
| − 2 I |
| | 22 | | 4 | |
6 paź 20:06
Marcelina: Mogę prosić o pełne rozwiązanie tego zadania? Nie byłam na tej lekcji i mam problem z jego
dokończeniem
6 paź 20:19
J:
..teraz odbij symetrycznie to co pod OX nad OX
6 paź 20:23