matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jeszcze mam jedno pytanko dotyczace f.cyklometrycznych. Czy wynik to x=2?
dawid:
arcsin(4−x2)=0
6 paź 19:45
Bogdan:
sin0 = 4 − x
2
⇒ 0 = 4 − x
2
⇒ x
2
= 4 ⇒ x = −2 lub x = 2
6 paź 21:01