rozwiąż-proszę
xyz: Motorówka przepłynęła 28km w jedną stronę i taka sama odległość z powrotem po rzece, której
prędkość nurtu wody wynosi 6km/h a prędkość motorówki 8km/h.oblicz
a.w jakim czasie motorówka przepłynie odległość 28km z prądem
b.w jakim czasie przepłynie tę samą odległość pod prąd rzeki
c.o ile czas przepłynięcia odległości 28km pod prąd nurtu wody jest dłuższy od czasu
przepłynięcia tej odległości z prądem rzeki
6 paź 19:33
Janek191:
S = 28 km
a) S = ( v
r + v
m)*t
1
b)
S = ( v
m − v
r)*t
2
c)
Δt = t
2 − t
1
6 paź 20:15