matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Bogdzan:
x=[(3+5
0
.5)
0
.5−(3−5
0
.5)
0
.5]
2
6 paź 19:12
Eta:
x=[(3+
√
5
)
0,5
−(3−
√
5
)
0,5
]
2
= 3+
√
5
−2
√
(3+
√
5
)(3−
√
5
)
+3−
√
5
= =6−2
√
9−5
=6−4=2
6 paź 19:19