1 | ||
H1 − z U1 wylosowano białą kulę P(H1) = | ||
4 |
1 | ||
H2 − z U2 wylosowano białą kulę P(H2) = | ||
2 |
3 | ||
H3 − z U1 wylosowano czarną kulę P(H3) = | ||
4 |
1 | ||
H4 − z U2 wylosowano czarną kulę P( H4) = | ||
2 |
3 | 1 | |||
P( A /H1) = | = | |||
6 | 2 |
2 | ||
P( A/ H2) = | ||
3 |
1 | ||
P( A /H3) = | ||
6 |
1 | ||
P(A/ H4) = | ||
3 |
1 | 1 | 2 | 1 | 1 | 3 | 1 | 1 | |||||||||
P(A) = | * | + | * | + | * | + | * | = | ||||||||
2 | 4 | 3 | 2 | 6 | 4 | 3 | 2 |
1 | 1 | 1 | 1 | 2 | 4 | 3 | ||||||||
= | + | + | + | = | + | = | ||||||||
8 | 3 | 8 | 6 | 8 | 8 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |