matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Doprowadź do najprostszej postaci
drotota:
√
24
−
√
54
+
√
6
√
6
http://www.nvc.zgora.pl
6 paź 07:26
J:
2
√
6
− 3
√
6
+
√
6
0
=
=
= 0
√
6
√
6
6 paź 07:29
5-latek:
J
Dlaczego nie usunales niewymierność z mianownika
6 paź 08:15
J:
Cześć
..umknęło mi
6 paź 08:20
Mila:
Nie ma potrzeby usuwać niewymierności z mianownika. Jest dobrze.
6 paź 17:47