matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Łatwe pytanie
A:
Ile to jest 1/4
1
/2 i jak to obliczyć?
5 paź 20:37
Janek191:
1
(
)
1
2
?
4
5 paź 20:44
A:
Tak dokładnie
5 paź 20:47
Janek191:
... =
√
1
4
=
1
2
, bo (
1
2
)
2
=
1
4
5 paź 21:27