matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proste zdanie !! ale sprawia mi trudnosc
kasss:
POMOCY
LATWE ale mi sprawia trudnosc wyznacz dziedzine i miejsce zerowe y =
√
1−3x
8 gru 21:38
Nikka:
D: 1− 3x ≥ 0 −3x ≥ −1 /:(−3)
1
x ≤
3
√
1−3x
= 0 /()
2
1 − 3x = 0 −3x = −1
1
x =
− miejsce zerowe
3
8 gru 21:44
kasss:
dziekuje
8 gru 21:48