matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
skroc wyrazenia
elo:
ax+ay−bx−by
ax−ay−bx+by
5 paź 19:30
olekturbo:
nie da sie
5 paź 19:46
dero2005:
ax−bx+ay−by
x(a−b)+y(a−b)
=
=
ax−by−(ay−by)
x(a−b)−y(a−b)
(a−b)(x+y)
=
= ....
(a−b)(x−y)
5 paź 19:47