funckja wykładnicz
Dziwny człek: | | 2x*2−1 −8 | |
Wykres funkcji f(x)= |
| jest symetryczny względem osi OX dla wykresu funkcji g . |
| | 4 | |
Zapisz wszó funckji g i naszkicuj jej wykres. Dla jakich argumentów funkcja g przyjmuje
wartości dodatnie.
i zrobiłem to tak
| | 2x*2−1 −23 | |
symetria OX −f(x)=− |
| |
| | 22 | |
−f(x)=−2
x * 2
−3+2
1=2−2
x * 2
−3
g(x)=2−2
x * 2
−3
mógłby ktoś narysować funkcje g(x) bo mi nie wychodzi? tam jest 2 do potegi x−3 ale nie wiem
dlaczego nie moge tak napisać