matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
okrag opisany na trojkacie. pilne;)
Ania :) :
Promień okręgu opisanego na trojkacie rownobocznym ma długość 15 cm. Oblicz długość boku i pole tego trojkata.
5 paź 19:01
dero2005:
a = r
√
3
= 15
√
3
a
2
√
3
P =
=
4
5 paź 19:09