.
Yazz: Dla jakich wartosci parametru m nierownosc jest spelniona przez dowolna liczbe x?
mx2−mx+3+m>0
5 paź 18:22
ICSP: ax2 + bx + c > 0 będzie spełniona przez dowolną liczbę rzeczywistą gdy :
a > 0 ∧ Δ < 0
5 paź 18:23
prosta:
lub m=0
5 paź 18:27
ICSP:
a = 0 ∧ b = 0 ∧ c > 0 również
5 paź 18:28
Yazz: Czyli m>0?
5 paź 18:33
ICSP: a warunek z deltą ?
5 paź 18:41
Yazz: Po co robic z delta jak moge z tego drugiego.
5 paź 18:45
ICSP: to jest koniunkcja, czyli oba warunki muszą być jednocześnie spełnione.
5 paź 18:45