matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
d
Olka:
Ile to pierwiastek 3 stopnia z 4 do potęgi 2?
5 paź 18:17
Dziadek Mróz:
3
√
4
2
=
3
√
(2
2
)
2
=
3
√
2
3
*2
=
3
√
2
3
*
3
√
2
= 2
3
√
2
5 paź 18:25