matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz równanie kierunkowe a następnie równanie ogólne
onaa:
A(−2,6) B(
√
2
,−3
√
2
) 6=a*(−2)+b −3
√
2
=a*
√
2
+b 6=−2a+b −3
√
2
=
√
2
a+b I jak dalej?
5 paź 16:56
truskawka:
odejmij stronami
5 paź 17:08