matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobienstwo :)
Martyna:
Z grupy , w ktorej jest 8 dziewczat i 6 chlopcow wybieramy losowo 4 osoby . Oblicz prawdopodobienstwo tego ze wybierzmy ; a) 2 dziewczyny 2 chlopcow b) 1 dziewczyne i 3 chlopcow
5 paź 14:40
J:
14
4
IΩI =
a)
8
2
6
2
IAI =
*
b)
8
1
6
3
IAI =
*
5 paź 14:42