Ułóż wzór funkcji
Wojciech : kąt nachylenia funkcji to 135* ,punk nalezący do funkcji− (−6,2) .Ułóż wzór funkcji . Czy
tobędzie 2=tg90*−6+b

Proszę o pomoc :c
4 paź 23:07
Qulka: to będzie y=−x−4
4 paź 23:08
Wojciech : A mozesz pokrótce opisać jak to zrobic ?
4 paź 23:11
5-latek: Przeciez tg1350=−1
4 paź 23:18
Qulka: a=tg135°=−1
2=−(−6)+b
b=−4
4 paź 23:19
Wojciech : Właśnie wiem ale znajomy probuje mi wmówić ze tak ma byc ...
4 paź 23:20
Wojciech : Czyli wzorem funkcji bedzie po prostu y=−x−4?
4 paź 23:23
Qulka: może chciał napisać że tg 135°=tg(90+45°)=−tg45°=−1
4 paź 23:24
Qulka: j.w. (o23:08)
4 paź 23:25
Wojciech : Dzieki wielkie ^^ dobrej nocy
4 paź 23:27