matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hej
xyz:
samochód rajdowy przebył pierwszy odcinek trasy 180km w czasie 2,5 h a drugi odcinek 120km z prędkością 54km/h. Oblicz średnią prędkość samochodu na całej trasie to fizyka rozwiążcie mi to dokładnie w całości
4 paź 22:46
Metis:
Δs
V
śr
=
Δt
Δs=s
1
+s
2
Δt=t
1
+t
2
4 paź 22:48