matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
beata:
|4−x
2
|≤0
4 paź 22:26
===:
... może zachodzić jedynie |4−x
2
|=0 zatem
4 paź 22:35
Metis:
|4−x
2
|≤0 ⇔ |x
2
−4|≤0 ⇒ x
2
−4=0 ⇔ x
2
−2
2
=0
4 paź 22:37