matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
korzystając z definicji, wykaż, że funkcja y= f(x) ma granicę w punkcie x_0
ala:
f(x)= −3x
3
+2x+7
4 paź 22:03
PW:
A ten punkt x
0
ma być dowolny, czy jakiś konkretny, tylko go nie podałaś?
4 paź 22:09
ala:
x
0
=1
4 paź 22:10