liczba naturalnych dzielników
domcia111: liczba naturalnych dzielników 8! * 3
2 * 49 to ?
4 paź 21:46
Kacper:
8!=1*2*3*4*5*6*7*8=2
6*3*5*7
8!*3
2*49=2
6*3
3*5*7
3
Ta liczba ma... 7*4*2*4=112 dzielników (o ile nie pomyliłem się w mnożeniu

)
4 paź 22:10
Eta:
8!=2
7*3
2*5*7
8!*3
2*49= 2
7*3
4*5*7
3
liczba dzielników naturalnych :
(7+1)(4+1)(1+1)(3+1)= 8*5*2*4=
320
4 paź 22:29
Kacper:
Zgubiłem jedną dwójkę i jedną 3

Może chociaż z kartkówki takie oceny wpiszę do dziennika?
4 paź 23:08
Eta:
4 paź 23:20