matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wykładnicza
polo:
Wyznacz wszystkie argumenty, dla których funkcja f określona wzorem f(x)= (2−
√
3
)
x
+ (2+
√
3
)
x
przyjmuje wartosc 4
4 paź 20:12
henrys:
1
2−
√
3
=
2+
√
3
i podstaw (2+
√
3
)
x
=t
4 paź 20:15
polo:
dziękuję
4 paź 20:21