matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiaz rownanie
lanafane:
Rozwiąż równanie : 6x − (x−5) − 31 = 0 ( ) − pierwiastek
4 paź 19:23
ICSP:
6(x−5) −
√
x − 5
− 1 = 0 dla x ≥ 5
4 paź 19:24
Janek191:
6 x −
√
x − 5
− 31 = 0 ; x ≥ 5 6 x − 31 =
√
x − 5
; podnosimy do kwadratu, itd.
4 paź 19:27