równanie
ZUZINKA: Rozwiąż równanie:
3x+2(x−5)2 ≤ (3−x)(2x−1)
4 paź 14:06
Kamil: 3x+2(x
2−10x+25) <= 6x−3−2x
2+x
2x
2−17x+50 <= −2x
2 + 7x − 3
4x
2 − 24x +53 <= 0
delta= (24
2) − (4*4*53) = oblicz
x= −24 − pierwiastek z delty i podziel to przez 8
xnr2 = −24 + pierwiastek z delty i podziel to przez 8
Potem rysujesz kreskę, zaznaczasz miejsca zerowe. Wąsy paraboli do góry i zaznaczasz przedział
4 paź 14:57
ICSP: To jest nierówność a nie równanie.
4 paź 15:00
ZUZINKA: sorry przepisałam z kartki którą dostaliśmy, i tam było takie polecenie
4 paź 20:09