równania
michau: Rozwiąż równanie (nierówność):
b) x
√2−3=x−1
c) x+(1+x)
√5=1
d) (x−3)(x−4)−2(3x−2)=(x−4)
2
e) 5(x−1)
2−2(x+3)
2=3(x+2)
2−7(6x−1)
f) 3(x+1)
2+(x−4)
3=101+(x−3)
3
8 gru 20:57
paulaaaa: aktualne to jeszce jak tak to moge pomóc ?
8 gru 21:24
paulaaaa: aktualne to jeszce jak tak to moge pomóc ?
8 gru 21:24
michau: tak aktualne i będę wdzięczny za pomoc
8 gru 21:26
paulaaaa: a) ........ |mnożysz wszytsko przez 6
3(x+3) − 2(x+1)= 9
da;lej oblicz jak ci nie wyjdzie to pisz
zaraz zrobie reszte
8 gru 21:34
paulaaaa: a) ........ |mnożysz wszytsko przez 6
3(x+3) − 2(x+1)= 9
da;lej oblicz jak ci nie wyjdzie to pisz
zaraz zrobie reszte
8 gru 21:34
laila: no właśnie robie tak, ale coś mi nie wychodzi, w odpowiedziach jest, że ma wyjść 2
8 gru 21:50
michau: a jednak wyszło, błąd w obliczeniach
8 gru 21:54