matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania
michau:
Rozwiąż równanie (nierówność):
x+3
x+1
1
a)
−
=1
2
3
2
b) x
√
2
−3=x−1 c) x+(1+x)
√
5
=1 d) (x−3)(x−4)−2(3x−2)=(x−4)
2
e) 5(x−1)
2
−2(x+3)
2
=3(x+2)
2
−7(6x−1) f) 3(x+1)
2
+(x−4)
3
=101+(x−3)
3
8 gru 20:56