www
muse: ktoś sprawdzi i pomoże w trzecim przykładzie?
2
x − 2
x−4 = 15
2
x − 2
x*2
−4 = 15
2
x = 16
2
x = 2
4
x = 4
49
x − 6*7
x + 5 = 0
7
2x − 6*7
x + 5 = 0
7
x = t
t
2 − 6t + 5 = 0
Δ = 16
√Δ = 4
t
1 = 5
t
2 = 1
7
x = 5 ⇒ log
75 = x
7
x =1 ⇒ x = 0
11
x−7 = 17
7−x
4 paź 10:45
Kacper:
pierwszy

drugi

Dziwi mnie, że nie potrafisz wstawić otrzymanej liczby i samemu/ej sprawdzić...
4 paź 10:47
muse: 11
x−7=17
−(x−7)
11
x−7*17
x−7 = 1
187
x−7 = 1
187
x−7 = 187
0
x − 7 = 0
x = 7
?
4 paź 10:52
4 paź 10:52
muse: dzięki,a to co dodałem moment przed Tobą jest poprawnie?
4 paź 10:56