matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
Pozdro6000:
Rozwiąż : r
3
=3
√
3
4 paź 08:55
Kacper:
r=
√
3
4 paź 08:57
Pozdro6000:
dzięki , a byś mógł wytłumaczyć czemu
√
3
4 paź 08:58
Janek191:
Bo (
√
3
)
3
= (
√
3
)
2
*
√
3
= 3
√
3
4 paź 09:16