logarytmy
truskawka: logx + log2x = log 3x
log2x2 (?) = log3
log2x2−log3x = 0
log106x3=0
dobrze? co dalej?
3 paź 18:02
Mila:
x>0
log(2x2)=log(3x)
2x2=3x
2x2−3x=0
Licz dalej sama
3 paź 19:19
truskawka: x(2x−3) = 0
dziękuję
3 paź 19:26
5-latek: A z jakiej liczby istnieje logarytm ?
3 paź 19:27
5-latek: Dobry wieczor
Milu 
Pozdrawiam
3 paź 19:28
truskawka: tylko z dodatniej?
3 paź 19:29
5-latek: A kochana truskaweczko zapoznalas się z deficja logarytmu dokładnie ?
3 paź 19:32
truskawka: log
ab
a>0 i a≠1
b>0
| | 3 | |
czyli rozwiązaniem jest tylko |
| |
| | 2 | |
3 paź 19:37
5-latek: No i co mowi ta definicja ?
jak ma być liczba logarytmowana ?
Wiec co będzie rozwiązaniem tego równania ?
3 paź 19:38
5-latek:
3 paź 19:38
truskawka: Dopsz, dziękuję
3 paź 19:38