matematykaszkolna.pl
Na konkursie były dwa rodzaje zadań: łatwiejsze i trudniejsze. Za każde poprawne my_mathematical_romance: Na konkursie były dwa rodzaje zadań: łatwiejsze i trudniejsze. Za każde poprawne rozwiązanie zadania łatwiejszego można zyskać 2 punkty, a trudniejszego− 5 punktów. Jednak za błędne rozwiązanie zadania można stracić punkty: z łatwiejszego 1, a z trudniejszego 2. to jest część pewnego zadania i w jego rozwiązaniu podają, ze za poprawne rozwiazanie zadania trudniejszego otrzymuje się 5+2 punktów, a za poprawne rozwiązanie łatwiejszego 2+1 puktów Tylko mam pytanie dlaczego tak
3 paź 13:46
Kacper: Jak rozwiążę poprawnie 2 zadania trudniejsze mam 10 pkt, jak nie rozwiąże żadnego mam −4 pkt. W kangurku jest tak, że za błędne rozwiązanie odcinają 1/4 pkt do zdobycia.
3 paź 13:52
my_mathematical_romance: ale dlaczego za zadanie trudniejsze jest 7 punktów? Po co dodaje się do 5 jeszcze 2?
3 paź 14:03
Janek191: Bzdury ! emotka
3 paź 14:07
PW: A w stosunku do czego liczy się te "plusy". Bo jeżeli w odniesieniu do uczestnika, który rozwiązał źle, to rozwiązujący dobrze otrzymuje o 7 punktów więcej za trudniejsze zadanie i o 3 punkty więcej za łatwiejsze. Dobrze zrozumiałaś rozwiązanie?
3 paź 14:14