matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o szybką pomoc!!!
3x:
Jeśli x=
√
5
− 2
√
3
i y=
√
5
+
√
3
,to liczba x−y/y jest równa.
3 paź 12:30
Kacper:
x−y
?
y
3 paź 12:31
3x:
Tak
3 paź 12:33
Kacper:
x−y
x
=
−1.
y
y
√
5
−2
√
3
Oblicz
√
5
+
√
3
3 paź 12:38
sushi_gg6397228:
to bierzesz kartkę i liczysz x−y=....
3 paź 12:38
Kacper:
Lub wg pomysłu
sushi
3 paź 12:39