Równanie
Niepewny: Ile rozwiązań ma takie równanie √y=2? Tylko 4 czy też −4?
2 paź 20:10
5-latek: A jaka jest defincja pierwiastka algebraicznego ?
Najpierw się z nia zapoznaj
2 paź 20:13
===:
ciekawe pytanie? .. sam je "wymyśliłeś ?
2 paź 20:13
Niepewny: To pomoże ktoś, czy dalej będziecie się pastwić?
2 paź 20:24
Eta:
√y=2 /2 ⇒ y=4
2 paź 20:25
5-latek: Zapoznales się z ta definicja ?
2 paź 20:25
PW: Nie, ważne żeby uzyskać odpowiedź "4". Przy √z = 3 będzie pytał znowu.
2 paź 20:27
Eta:
2 paź 20:28
5-latek: Witam
2 paź 20:30
ICSP: Biedaczek zwykłych pierwiastków nie umie liczyć a
5−latek z zespolonymi mu wyjeżdza
2 paź 20:31
Eta:
Nie 5−latek ..... tylko PW
2 paź 20:32
ICSP: Samo słowo pierwiastek algebraiczny powinno się już kojarzyć z liczbami zespolonymi, dla liczb
rzeczywistych mamy pierwiastki arytmetyczne
2 paź 20:45
PW: "z" nie jest zarezerwowanym znakiem dla liczb zespolonych.
Po prostu napisałem coś innego niż "y".
2 paź 20:45
Eta:
√♥=♠ ⇒ ♥=.....
2 paź 20:48
PW: W brydża dzisiaj grałaś?
2 paź 20:50
Eta:
Jasne ,że tak
2 paź 20:52