x | ||
2 x y = x − y + | ||
y |
x | ||
2 x y − x + y = | ||
y |
3 y | ||
x = | ||
1 − y |
3y | 3y | 3 y | ||||
2y* | − | + y = | ||||
1 − y | 1 − y | (1 − y)*y |
6 y2 | 3 y | y − y2 | 3 | ||||
− | + | = | |||||
1 − y | 1 − y | 1 − y | 1 − y |
6 y2 − 3 y + y − y2 | 3 | ||
= | ; y ≠ 1 | ||
1 − y | 1 − y |
2 − 8 | 2 + 8 | |||
y = | = − 0,6 lub y = | = 1 − odpada | ||
10 | 10 |
3*( −0,6) | − 1,8 | 9 | ||||
x = | = | = − | ||||
1 − ( − 0,6) | 1,6 | 8 |
69 | ||
a1 = − | ||
40 |
21 | ||
a2 = − | ||
40 |
48 | ||
r = | ||
40 |
123 | ||
a5 = | = 3,075 | |
40 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |