matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Nocnystróż:
Wykaż, że jeżeli n nalezy do liczb naturalnych dodatnich to log
2
[(
√
2
)
2
x (
√
2
)
4
x
n (n+1)
(
√
2
)
6
x ... x (
√
2
)
2n
] =
2
2 paź 16:35
===:
(1+n)n
=log
2
2
1+2+3+...+n
=1+2+3+...+n=
2
2 paź 16:54