Wspólny mianownik, wyrażenia algebraiczne
Weciu: Sprowadź wyrażenie do jednej kreski ułamkowej:
a)
1x−a+1
Mam problem z tym zadaniem, proszę bardzo o pomoc.
2 paź 13:04
2 paź 13:09
Weciu: przemnożyć przez x
2 paź 13:12
J:
| | 2y − x | | cyz | | 2y − x | |
b) = c − |
| = |
| − |
| = ... dokończ |
| | yz | | yz | | yz | |
2 paź 13:13
PW: Weciu, ja Cię o coś pytam, a Ty odpowiadasz "z kosmosu". Ciężki przypadek.
2 paź 13:17
Weciu: No umiałbym
2 paź 13:19
J:
ustal wspólny mianownik
2 paź 13:20
Weciu: No wiem wiem już, dziękuję za pomoc.
2 paź 13:21