4 | 3 | 1 | ||||
Wykaż, że jeśli A,B⊂Ω i P(A)< | ; P(A∩B)> | to P(A∩B')< | ||||
7 | 8 | 5 |
4 | 3 | 11 | 1 | |||||
P(A∩B')= P(A)− P(A∩B)= | − | = | < | |||||
7 | 8 | 56 | 5 |
4 | 3 | |||
Dobra, poukładałem sobie w głowie, czemu można po prostu sobie odjąć | od | . | ||
7 | 8 |
1 | 1 | 1 | 7 | 1 | ||||||
Wykaż, że jeśli P(A)= | ; P(B)= | to | ≤ P(A∪B) ≤ | oraz P(A∩B) ≤ | ||||||
4 | 2 | 3 | 12 | 4 |
7 | 1 | |||
Nie mam pojęcia jak mają wyjść liczby: | i | . Załóżmy P(A∩B)=∅ to wtedy | ||
12 | 3 |
3 | 3 | 7 | 7 | |||||
P(A∪B)= | , a | > | , co ogranicza to prawdopodobieństwo do liczby | ? | ||||
4 | 4 | 12 | 12 |
1 | ||
Chyba mialo byc P(B)= | ||
3 |
1 | ||
P(A∩B)=P(A)+P(B)−P(A∩B)≥P(B)≥ | , bo P(A∩B)≤P(A) | |
3 |
1 | 1 | 3 | 4 | 7 | ||||||
P(A∩B)≤P(A)+P(B)= | + | = | + | = | ||||||
4 | 3 | 12 | 12 | 12 |
1 | ||
A∩B⊂A wieć P(A∩B)≤P(A)= | ||
4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |