Kompletnie tego nie kumam
paula.: Zdarzenia A i B są zdarzeniami przestrzeni Ω. Uporządkuj rosnąco prawdopodobieństwa P(A),
P(A prim), P(B), wiedząc, że P(A∧B)= −4 oraz P(A∨B) = P(B) = 0,5 (jedna druga)
8 gru 20:21
Nikka: P(A∪B) = P(A) + P(B) − P(A∩B)
0,5 = P(A) + 0,5 − (−4)
P(A) = 4
P(A') = 1 − P(A)
P(A') = 1 − 4
P(A') = −3
P(A'), P(B), P(A)
zastanawia mnie tylko czy dobrze spisałaś zadanie...
8 gru 22:29
Nikka: a dokładnie czy na pewno prawdopodobieństwo iloczynu jest równe −4...
8 gru 22:31
paula.: Wiesz, mozliwe, że źle mogłam spisac. Ale i tak wielkie dzięki
8 gru 23:38
zefir:
Oczywiście to nonsens

bo P(A) € <0, 1>
zatem treść zadania jest błędna .
8 gru 23:44