oblicz potęgi
Karolcia:* :)): oblicz
−6,67 x 10 do potęgi −11x i teraz kreska ułamkowa u góry 6x10 do potęgi24 x 2x10 do potęgi 30 i
pod kreską 1,5x 10 do potęgi 11
1 paź 17:14
PW: Karolciu, po lewej stronie okienka edycyjnego są przykłady "wpisz, a otrzymasz" (np. jak pisać
potęgę i pierwsze dwa przykłady).
Kliknij po więcej przykładów
i dowiedz się jak się pisze ułamki itp., bo marne szanse na odpowiedzi.
1 paź 17:33
Janek191:
| | 6*1024*2*1030 | |
−6,67*10−11* |
| = |
| | 1,5*1011 | |
1 paź 17:37
Janek191:
| | 12* 10−11*1054 | |
= − 6,67 * |
| = −6,67*8 *10 − 11 + 54 − 11 = |
| | 1,5*1011 | |
= − 53,36*10
32
1 paź 17:40
Karolcia:* :)): dziękuje bardzo :x <3
1 paź 17:51