Pomocy! nic nie rozumiem ;(
h5n1: uzupełnij tabelę dla funkcji f:R→R. Oblicz f ( π −2) i f (
√2 + 1)
| | ⎧ | 1 dla x ≤ 2 | |
| f(x)= | ⎩ | x−1 dla x > 2 |
|
x −1 0 1 2 3 4
f(x)
1 paź 14:46
J:
jaką wartość przyjmuje funkcja dal x = −1 ?
1 paź 14:50
J:

Tutaj masz wykres
1 paź 14:56
h5n1: 1
nadal nie do końca rozumiem. czym jest f ( π −2) i f (√2 + 1) ?
1 paź 15:06
J:
f(π − 2) oznacza wartość funkcji dla argumentu: x = π − 2 ..trzeba zatem ustalić, czy ten
argument jest ≤ 2 czy też > 2 ... i ustalić wartość funkcji
1 paź 15:09
h5n1: ok ok dzięki wielkie ;v
1 paź 15:12
Janek191:
π − 2 < 2 bo π < 4
więc f( π − 2) = 1
1 paź 15:14