wewnątrz kwadratu
Irena: Wewnątrz kwadratu ABCD wybrano punkt P, przy czym IPAI =7, IPBI =9, IPCI = 6. Ile wynosi
odległość IPDI ? Proszę o podpowiedź
1 paź 14:44
Janek191:
1 paź 15:22
Irena: 4 razy tw Pitagorasa, parami odjąć ? x=2. Dobry wynik? Dzięki
1 paź 15:32
Benny: Warto zapamiętać, że dla punktu obranego w prostokącie (i poza nim) zachodzi pewna zależność.
|PA|2+|PC|2=|BP|2+|DP|2
1 paź 15:44
Irena: na poziomie kl 1 LO muszę to zadanie zrobić "łopatologicznie"
1 paź 16:14
Mila:
Dobry wynik.
1 paź 16:30
PW: Pani profesor, uczniowie startują w jakimś konkursie i nie umie im Pani pomóc? To żaden wstyd,
konkursy tak są skonstruowane, żeby nauczyciele nie podpowiadali.
1 paź 19:33
Irena: PW: Już nie pracuję zawodowo więc trochę wypadłam z "kursu" ( inne życiowe priorytety niż
ciągłe dokształcanie się) − ale czasem chcę się trochę "pogimnastykować". Pozdrawiam
8 paź 14:21
Irena: Janek: dzięki
8 paź 14:22